torstai 18. huhtikuuta 2013

Superkoira Mini

Käytiin tänään Lahden eläinlääkäriasemalla Seppo Lambergin luona kakomisen takia. Eilen aikaa varatessani eläintenhoitaja puhui, että Mini rauhoitettaisiin ja kurkku tutkittaisiin. Minin munuaisvian takia rauhoitus on kuitenkin liian iso riski, joten Lamberg sanoi sen olevan viimeinen vaihtoehto, jos kakomista ei muulla saada loppumaan.
Diagnoosina oli ylähengitysteiden tulehdus tai munuasissairauteen liittyvä limakalvoärsytys ja mahahapon refluksi. Hoidoksi saatiin antibioottikuuri (Amoxiciav, 1,5 tabl 2 krt päivässä 10 pv ajan), ja jos sillä ei oireet häviä niin otetaan uudestaan yhteyttä.

Lääkärikäynnillä otettiin samalla verikoe munuaisarvoista ja ultrattiin munuaiset. Munuaisten kuorikerros on normaali, eli vika on ytimessä. Verikokeet toivat tullessaan iloisia uutisia: munuaisarvot eivät ole kohonneet ollenkaan viime keväästä! Mini on varsinainen superkoira, porskuttaa eteenpäin vaikka monelta taholta on varoiteltu, että elinaikaa ei välttämättä ole paljoa jäljellä. Lambergkin olisi odottanut tilanteen olevan paljon huonompi. En voisi olla onnellisempi tällä hetkellä, on niin mahtavaa kuulla tälläisiä uutisia!

Ihana Mini. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti