perjantai 6. heinäkuuta 2012

Episodi

Voi vitsit, tulipa aika nopeesti ensimmäinen eläinlääkärikeikka vastaan. Mä lähdin käymään kavereiden kanssa rannalla, iskä ja äiskä olivat ulkona pihahommissa ja Mini ja Aya jäivät sitten kahdestaan sisälle. Laitoin kaikki ovet huoneisiin kiinni ja katoin, ettei mitään vaarallista jäänyt esille. Eipä auttanut se, Aya oli saanut mun huoneen oven auki, ja käynyt vetämässä yöpöydältä alas mun lääkerasian ja syönyt lähes kaiken sisällön. Yhteensä varmaan 15-20 pilleriä, 7 eri sorttia. Osa oli "onneksi" D-vitamiinia, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa, mutta oli sielä joukossa myös kortisonia, tyroksiinia ja tonnisia panadoleja. Ayassa ei huomannu mitään olon muutosta. Yritettiin ensin oksettaa suolapallolla, ei oksentanun. Soitin päivystykseen ja sieltä käskettiin tulemaan Mäntsälään Saaren eläinklinikalle. Siellä Ayalle pistettiin kankkuun jotain ainetta, joka saa sen oksentamaan. Mentiin pihalle odottamaan, ja muutamat kasat se puklaili. Oksennuksesta löyty joitain lääkkeitä ehjinä. Sen jälkeen mentiin takaisin sisälle, ja Aya sai niskaan pistoksen pahoinvointilääkettä, sekä sille tiputeltiin puoli litraa nestettä. Kotiin saatiin vielä mukaan hiilinestettä. Oli aikamoinen ilta. Aya ei tykännyt pistelyistä yhtään (kukapa tykkäisi?), mutta aika hyvin se kuitenkin loppujen lopuksi pysyi paikallaan. Autossa kotimatkalla takakontissa se leikki jo possulelulla ja kotona oli oma vilkas itsensä. :) Tulipahan opittua kantapään kautta, että minnekkään taloon ei jätetä mitään vaarallista, pienikin koira näköjään saa ovet auki. Ja lääkkeet pysyvät tästälähin visusti kaapissa.

Muuten meillä on sujunut oikein hyvin, Mini ja Aya on päivä päivältä paremmat kaverukset. Lisäksi Ayasta on tullut heppafani. Meillä on tuossa takapihan takana pellolla pari hevosta ja yksi poni asustamassa, ja Ayan lempipuuhaa on istuskella tontin ja pellon reunalla ja ihmetellä iiiiisoja hevosia. Lähelle ei uskalla mennä muuta kuin sylissä, ja silloinkin pitää vähän murahdella. :) Toinen Ayan lempipuuha on kuoppien kaivaminen. Meille on tuotu pihalle iso kasa multaa, ja siinä Aya tykkää riekkua ja kaivaa koloja joihin se yrittää piilottaa milloin multakokkareita ja milloin leluja.

Mulla alkaa maanantaina kaksiviikkoinen kesälukiopätkä Espoossa Siikarannassa, ja asun viikot Ayan kanssa siskon luona siinä lähellä. Mini jää valitettavasti kotiin, helpompi niin ja äiskä ja iskä ihan mielellään hoitavat Miniä sen aikaan. Tuun kuitenkin viikonlopuksi kotiin, niin ei tarvitse kokonaista kahta viikkoa olla erossa Ministä.
Varasin Ayalle rokotukset ensi keskiviikoksi Espoosta. Ja sunnuntaina mennään Ayan kanssa pentuetapaamiseen Vantaalle. Ayalla siis riittää ohjelmaa, kun se vielä saa riekkua Taavin kanssa siskolla asustaesssa.
Varailin meille myös paikan Lahden Käyttökoirien pentukurssilta. En tiedä onko siitä suuremmin hyötyä, mutta musta on kiva käydä tommosillakin. :D Kurssi alkaa elokuun puolivälissä. 


Alla vielä pieni pätkä Taavista ja Ayasta leikkimässä. Mulla olisi myös uusia kuvia Ayasta ja Ministä, mutta en jaksa nyt alkaa niitä lisäilemään. Ens kerralla sitten ehkä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti