maanantai 19. syyskuuta 2011

Möllitoko

Kävin Minin kanssa sunnuntaina ihan ex tempore möllitokossa! Se oli meidän ensimmäinen ja meni ihan hyvin siihen nähden, että lauantai-illan pikatreenia lukuunottamatta oon treenannut Minin kanssa tokoa koko kesänä yhden kerran. :D Mutta aattelin, että kun taso mölleissä ei ole koskaan kovin kummoinen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, niin eiköhän mekin uskalleta avata meidän tokoura. Pisteet eivät olleet kummoiset (138p = 3. palkinto, jäätiin siis 2p päähän 2. palkinnosta), mutta mun mielestä suoritus meni ihan ok! Päästiin jopa palkinnoille, oltiin nimittäin toisia neljästä osallistujasta. :D Palkinnoksi saatiin koiranruokaa (jotka lahjoitin kaverille, kun Mini ei voi syödä kun omaa safkaansa), pokaali, ruusuke ja frisbee.

Pieni yhteenveto liikkeistä:

Luoksepäästävyys 10 (10): Luoksepäästävyys tehtiin kehään mentäessä ja Mini käyttäytyi ihan normisti ja rauhallisesti.

Paikalla makaaminen 8 (24): Tän olis pitänyt olla pomminvarma tehtävä, mutta kiitos Mini-diivan se ei ollutkaan. :D Paikallaanmakuu suoritettiin 15cm korkeassa nurmessa varjossa, joten nurmi oli vielä märkä. Mini ei sitten tietenkään viitsinyt käydä maate mokomaan ja sain sitä ihan kunnolla komentaa että sain sen maate. :D Mutta paikallaan se oli tosi hienosti, mikä ei kyllä yllättänyt ollenkaan.

Seuraaminen kytkettynä 8 (16): Mini seurasi joitain pätkiä tosi hyvin, mutta joissain sen keskittyminen ei riittänyt. Silloin nenä käväisi maassa tai muuten katse vaelsi jossai muualla kuin mussa.

Seuraaminen taluttimetta 8 (32): Samanlailla meni kuin kytkettynäkin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - (-): Jätettiin tämä tehtävä tekemättä, kun tiesin etukäteen ettei Mini sitä kuitenkaan osaa kunnolla.

Luoksetulo 7 (21): Tänkin piti olla pomminvarma tehtävä. :D Mutta Mini keksi sitten jonkun kivan hajun heti kutsun jälkeen. Kutsuin uudestaan ja Mini sitten lönkötti rauhallisesti (=etanavauhtia) mun luokse.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 (14): Seuraaminen oli vähän heikkoa ja seis-käskyn jälkeen otti pari askelta. Pysyi kuitenkin hienosti seisoen, eikä käynyt istumaan kesken kaiken.

Estehyppy 7 (14): Hyppäsi hyvin esteen yli, mutta tuli sen jälkeen mua vähän vastaan siihen esteen vierelle ennen kuin pysähtyi.

Kokonaisvaikutus 7

Sain tuomarilta myös sanallista palautetta. Koira on koulutustasoltaan jo hyvä, mutta se ei jaksa kuitenkaan vielä keskittyä pitkiä pätkiä. Tämä oli tiedossa jo, eli mitään uutta ei selvinnyt.
Kaikenkaikkiaan möllitokosta jäi hyvä maku ja uudestaankin varmaan tulee joskus osallistuttua!






Huomenna olisi tiedossa agilityn seuran mestaruuskilpailut, johon sitten osallistutaan Minin kanssa! Meistähän on tullut suoraastaan himokisaajia tän syksyn aikana. :D Ennen ei osallistuttu ikinä mihinkään, mutta nyt on jo lyhyen ajan sisään kolmet kisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti