tiistai 24. syyskuuta 2013

Taipparit - check!

Tekstiä koristamassa kuvia tämän päivän lenkiltä, oli aivan mielettömän kaunis syysilta! Kuvat otettu iPhonella.

Viime lauantaina (21.9) tapahtui pieni ihme, eli läpäistiin taipparit Ayan kanssa! Tuomarina oli Ari-Pekka Fontell.


Vesinoudot meni hyvin, palautus oli paljon suorempi ja nopeampi kuin pitkään aikaan. Ei ollut sellaista ihme kiertelyä ja kaartelua, mitä meillä aiemmin esiintyi vesinoudoissa riistalla. Ayan ote riistaan saisi edelleen olla parempi, eli riistalla tarvitsisi vaan jatka ahkerasti harjoittelua niin muodostuisi hyvä ote rutiiniksi.


Hakuruutu meillä meni jälleen suoraan sanottuna päin persettä. En tiedä mikä tossa hakuruudussa nyt oikeen mättää. Treenatessa menee älyttömän hyvin, noissa taipparitilanteissa taas ei. Aya ei suostunut ottamaan heittolintua ylös houkutteluista huolimatta, en ymmärrä mikä siinä oli. Samahan kävi siis meidän ensimmäisellä taippariyrityksellä. Onneksi tuomari antoi mun lähettää Ayan uudestaan ja saatiin muutama lintu ylös. Aya työskentelee hakualueella tosi hienosti, mutta lintujen ylösotto ja palautus on jotain ihan kamalaa. En oikein tiedä miten lähtisin tätä ongelmaa ratkomaan, nimittäin treeneissä toi toimii tosi hyvin.


Pupujälki meni myös ihan hyvin. Ei ollut parasta Ayaa, mutta hienosti saatiin pupu talteen. Aloitti jäljestämään tosi hienosti, mutta jonkun matkan päässä jalat vei liian lujaa, nenä irtosi maasta ja etsi silmillään. Musta pupu suussaan se kuitenkin takaisin tuli, eli olen tyytyväinen.

Laukauksiin Aya suhtautui oikein hyvin. Otin sen autosta vasta kun edellisen koirakon kumpikin laukaus oli ohi. Se kyllä siinä vaiheessa tärisi ja oli häntä koipien välissä, mutta kun lähdettiin omaan vuoroon, niin meni ihan reippaasti. Ei välittänyt suoritusten aikana laukauksista, vaan toimi sen osalta hyvin ja pupujäljelle lähdettäessä ei tuntunut edes muistavan, että aiemmin oli ammuttu. Kehitystä siis sen osalta havaittavissa!


Ilmoitin Ayan Tuomen Pekan kannustuksesta Kärkölän WT-kokeeseen 12.10. Siellä onkin tutut tuomarit, nimittäin taipparin tuomaroinut Ari-Pekka Fontell sekä Ayan kasvattaja Tomi Sarkkinen. :) Oon ihan supersuper onnellinen jos saadaan tuolta jokin muu kuin nollatulos, se olis meille jo tosi iso saavutus!

Loppuun vielä iloisia uutisia Ayan terveystuloksista, jotka saapuivat viime viikolla. Kyynärät 0/0, lonkat B/B. Eihän ne lonkat parhaat mahdolliset ole, mutta olen silti tosi tyytyväinen näihin tuloksiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti