torstai 23. elokuuta 2012

Voi hyvää päivää

Aya näin vaihteeksi järjesti maanantaille ohjelmaa. Lienee sanomattakin arvattavissa, että siihen sisältyi myös eläinlääkärikäynti... :D Sunnuntai-iltana Aya pissasi lattialle, yöllä petiin, aamulla useamman kerran sisälle. Ayahan on periaatteessa sisäsiisti, eli ei ollut ihan normaalia tuommonen. Soitin sitten eläinlääkäriin ja sain iltapäivälle ajan.
Siinä päivällä ennen eläinlääkäriä Aya ja Mini lähtivät äitini ja siskoni mukaan mustikkaan, jossa kävi (jälleen...) pieni episodi. Aya törmäsi suoraan maa-ampiaispesään ja sekä Mini että Aya saivat jonkin verran ampiaisten pistoja. Minillä turposi silmäkulma, mutta muuten ei pistokohtia löytynyt. Useampi niitä oli kuitenkin ollut ihossa kiinni kummallakin. Aya sai puolitoista kyytablettia kotona. Sen jälkeen oli kuulema makoillut sängyn alla piilossa. Kun tulin kotiin hakemaan Ayaa eläinlääkäriin, se ei tullut edes vastaan ovelle vaan kyyhötti sängyn alla. Onneksi sen sai kuitenkin helposti pois sieltä, ja Aya lähti iha innokkaasti mun mukaani. Eläinlääkärissä virtsanäytteestä varmistui epäilemäni virtsatietulehdus, johon saatiin 10 päivän antibiootit. Kun olin maksamassa laskua kassalla, Aya oli hihnassa ja makasi mun jalkojen vieressä. Yhtäkkiä se pissasi alleen, eikä edes huomannut sitä. :D Heti illalla onneksi pissailu  jo helpotti, eikä Ayaa tarvinnut juoksuttaa ulos pissalle vartin välein.

Meillä alkoi viikko sitten keskiviikkona pentukoulu Ayan kanssa. Kummallakin kerralla on mennyt oikein hyvin, eilen Aya oli jopa taitavin. ;) Muut pennut (meidän 6 hengen ryhmässä kaikki 5 kk) eivät osanneet paikallaoloa, mutta Aya handlasi sen oikein hyvin! Muut ihmetteli että miten se jo noin nuorena noin hyvin, ja mä ihmettelin, että eikö tää nyt ole ihan perusjuttu jonka jokainen koira osaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti